همگی میدونیم که برای پخت یه پیتزای درجه یک اولین قدم کیفیت خوب خمیر پیتزا هستش که امروز قصد داریم باهم تهیه این خمیر رو یاد بگیریم
میریم که داشته باشیم...
مواد لازم:
-سه چهارم پیمانه آب ولرم (*داغ نباشد)
-یک قاشق چای خوری مایه خمیر
-دوپیمانه آرد همه کاره (امکان داره بیشتر هم نیازتون بشه)
-نصف پیمانه با یک قاشق غذاخوری نمک.
مراحل و طرز تهیه خمیر پیتزا
۱. حل کردن مایهی خمیر در آب
مایهی خمیر را در آب حل کنید. آب را در یک کاسه یا ظرفی با اندازهی متوسط برای مخلوط کردن بریزید. مایهی خمیر و آب را با هم مخلوط کنید و ۳ تا ۵ دقیقه به آن زمان بدهید تا مایهی خمیر در آب حل بشود.
۲. ورز دادن خمیر
نمک، آب و خمیرمایه حلشده در آب را به آرد اضافه کنید تا خمیر به دست آید. خمیر را بهمدت ۵ دقیقه ورز بدهید تا یک گلوله خمیری یکدست و کمی چسبناک درست شود که کش میآید. ورز دادن خمیر بهمدت ۵ تا ۸ دقیقه با دست روی پیشخوان یا به کمک همزن با درجه سرعت متوسط به شکلگیری خمیری خوب کمک میکند. اگر خمیر به دست یا کاسه میچسبد و مانند یک آدامس بادکنکی شده، بهتر است یک قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید، البته ممکن است لازم باشد چند بار این کار را تکرار کنید تا کار با آن سادهتر بشود. یادتان باشد در اضافه کردن آرد زیادهروی نکنید.
بعد از درست شدن خمیر، چند انتخاب پیش رو دارید:
۱. بلافاصله از خمیر استفاده کنید
اگر عجله دارید، خمیر را بلافاصله بعد از درست کردن استفاده کنید. اما یادتان باشد که خمیر پُف نکرده و اگر با آن پیتزا درست کنید، خمیری نازک و تُرد خواهید داشت.
۲. اجازه بدهید خمیر ۱ تا ۱٫۵ ساعت استراحت کند
کاسهی مخلوط کردن خمیر را تمیز کنید، سپس کاسه و خمیر را کمی با روغن زیتون چرب کنید. خمیر را به کاسه بازگردانید، روی آن را بپوشانید و یک ساعت تا یک ساعت و نیم ساعت صبر کنید تا خمیر پُف کند.
۳. خمیر را در فریزر نگهداری کنید
خمیر و ظرفی که میخواهید خمیر را در آن نگهداری کنید کمی با روغن زیتون چرب کنید. خمیر را میتوانید تا ۳ روز در فریزر نگهداری کنید. اگر زمان کافی در اختیار دارید، قبل از فریز کردن خمیر، ۳۰ دقیقه اجازه بدهید که پُف کند و بعد آن را در فریزر بگذارید. البته اگر زمان ندارید و نمیتوانید ۳۰ دقیقه صرف پُف کردن خمیر کنید هم اشکالی ندارد و مشکلی پیش نخواهد آمد.
آماده سازی فِر برای پختن پیتزا
اگر خمیرتان را از فریزر بیرون میآورید، باید یک ساعت صبر کنید تا یخ آن باز شده و آمادهی پختن شود. سینی فِر را بهصورت برعکس در قسمت پایینی فر گذاشته و تا ۴۵۰ درجه فارنهایت یا ۲۳۲٫۲ سانتیگراد گرم کنید.
شکل دادن به خمیر پیتزا
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. اگر خمیر حالت چسبنده دارد، باید کمی آرد به آن بپاشید. هر قسمت از خمیر را بهطور جداگانه آماده کنید. ابتدا یکی از قسمتهای خمیر را بردارید. آن را بکشید و با وردنه صاف کنید. سپس آن بهشکل دایرهی ۲۵٫۵ سانتی دربیاورید. بعد آن را روی کاغذ روغنی ۳۰٫۵ سانتیمتر مربعی پوشیده از آرد ذرت پهن کنید.
یادتان باشد که…
- حدودا ۴۵۰ گرم خمیر برای ۲ نفر کافی است و اصطلاحا در دستور آشپزیهای غربی به آن پیتزای ۱۰ اینچی میگویند.
- قبل از شکل دادن به خمیر، ریختن مواد روی آن و پختن، اجازه بدهید که خمیر نیم تا یک ساعت پُف کند.
- به سس پیتزای خود کمی روغن زیتون اضافه کنید و سعی کنید روی خمیر به مقدار کمی سس بزنید تا مزه شیرینی سس در طعم پیتزا اثر منفی نگذارد.
- برای پخت پیتزا حتما اگر سوسیس در مخلفاتتان هست /انرا روی تمام مواد دیگر بگذارید تا داخل فر کاملا پخته شده و حالت خمیری پیدا نکند.
- دمای فر را روی 260 و بیشتر بگذارید تا خمیر و مواد کاملا پخته و خمیر پیتزا طلایی و خوشمزه شود.
- مواد روی پیتزا هرچه بیشتر باشد پیتزای ما آنقدر ها هم باکیفیت نخواهد بود ازهمین رو مواد را با کیفیت و میزان کم استفاده کنید تا پیتزای باکیفیت تری هم داشته باشید.
خب این هم از طرز تهیه خمیز پیتزای درجه یک خونگی امیدوارم لذت ببرید ...
مارو بین دوستانتون به اشتراک بگذارید ممنون.
موفق باشید.
- ۹۹/۰۲/۱۵